Een gezonde geest in een gezond lichaam, wat suf

download

Volgens mij leeft die Bram in een luchtbel. Een gezonde geest in een gezond lichaam? Die kreet is een paar duizend jaar geleden verzonnen door een Romeinse dichter. Wakker worden! Het is 2014! Denkt die Bram nu werkelijk dat we de tijd hebben om aan onze gezondheid te werken? Het leven vandaag de dag is druk en wanneer we vrije tijd hebben is het tijd om plezier te maken! Yolo!

Een gezonde maaltijd klaarmaken? Ha! Als ik thuiskom na een lange dag werken of studeren wil ik eten! Kant-en-klaar maaltijden zijn een zegening voor de moderne mens, net als de snackbar, kroketten en maaltijdpakketten van Knor en Maggi waar je alleen nog kipfilet hoeft toe te voegen.

Overal naar toe fietsen? Men noemt de fiets niet voor niets “Het Stalen Ros”. De fiets is nog net iets minder ouderwets dan paard en wagen. Auto’s, mensen, die zijn het helemaal. De aarde heeft ons olie gegeven en een gegeven paard moet je niet in de bek kijken!

En dan heb je nog alle andere onzin die we volgens Bram moeten doen, zoals boeken lezen, om maar eens een voorbeeld te noemen. Houd toch op zeg. Boeken zijn uit, televisie is in. Door alle drukte van het moderne leven heb ik helemaal de energie niet meer om na te denken. Passief voor een scherm hangen is de manier om bij te komen na een lange dag.

Gezondheid? Geld verdienen! Wat moet ik zonder geld? Geld heb ik nodig om mijn maaltijden te kopen, om een auto aan te schaffen waarmee ik naar werk of studie kan reizen, om een televisie in huis te halen die ik nodig heb voor mijn ontspanning, om de naheffing van de fiscus te betalen of om een vakantie naar een ver oord te boeken zodat ik ten minste twee weken per jaar niks aan m’n hoofd heb.

Nee, mijn gezondheid is wel het laatste waar ik me druk over maak. En als ik dan een keer ziek word is er nog een uitgebreid medisch systeem om me weer op te lappen. Ik betaal niet voor niets belasting! En bovendien, gezond leven is saai en niet leuk. Het leven is al zo zwaar tegenwoordig. Plezier maken, dat houdt mij in balans! ‘s Avonds wil ik mezelf vergiftigen met alcohol, rook inademen en gefrituurde aardappels eten!

En dan is er nog een ding wat ik aan wil stippen. Ik vond het ook eng toen ik het hoorde hoor, maar het schijnt dus dat die Bram wil dat we minstens een uur per dag niks doen. Niks doen in de zin van een wandeling maken, fietsen zonder muziek, op de bus wachten en een beetje voor je uit kijken, of gewoon op een stoel gaan zitten met je ogen dicht. Ik vind dit een gevaarlijke gedachte. Niks doen is iets van het verleden, tegenwoordig hebben we een smartphone om ervoor te zorgen dat we altijd bezig zijn.

Samengevat heb ik met dit betoog dus aangetoond dat die Bram in een waan leeft, rare ideeën heeft en dat je maar beter niet naar hem kan luisteren. Blijf weg van deze blog, anders word je straks net als hij. Ik begrijp dat je mij nu dankbaar bent. Ik heb het graag gedaan. Dit soort onzin moet zo snel mogelijk met de grond gelijk gemaakt worden.

Nog veel Yolo toegewenst,

De Antibram

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *